Concepticus

Over mij, Léon Koelewijn. Als we ergens moeten beginnen, dan maar bij het begin.

Sinds de verkoop van Ontwerpbureau KCND nu ruim vijf jaar geleden, heb ik na ruim twintig jaar, het bureau ingeruild voor een eenmanszaak. Onder de naam Concepticus ben ik terug bij de basis en doe ik waar ik goed in ben; Het bedenken en ontwikkelen van creatieve concepten.

Begin jaren ‘90 schetste ik vanuit mijn zolderkamer als grafisch vormgever mijn eerste ontwerpen. Onder mijn eigen naam ontwikkelde ik mij, met een succesvolle carrière, als ontwerper en ondernemer. In de jaren die volgden groeide mijn bedrijf uit tot één van de bekendste reclamebureaus uit de regio met meer dan twintig medewerkers.

De groei van het bureau had ook een keerzijde. Steeds vaker hield ik mij bezig met het managen van het bedrijf en de medewerkers. En juist het ontwikkelen van concepten en het adviseren van opdrachtgevers, vind ik het meest uitdagende om te doen.

De drang naar het veldwerk werd steeds heviger en toen bleek dat er ruimte vrijkwam in mijn oude pand aan de Keyserswey 51 in Noordwijk, hakte ik de knoop door. In mijn verlangen om terug te gaan naar de directe aandacht voor de klant, legde ik de focus op het bedenken van concepten. Mijn kracht ligt, na meer dan vijfentwintig jaar ervaring in dit vak, vooral in het bedenken en ontwerpen van volledige communicatie-concepten. Als ik ergens begin, dan maar bij het begin: Wie zijn ze, wat doen ze, voor wie, wat is het doel en hoe kunnen we dit samen verbeteren en bereiken? Mijn ontwerpen zijn de strategische- en creatieve vertaling van deze antwoorden.

Voor mij geen mooiere locatie om mijn werk te doen, dan vanuit mijn voormalig kantoorpand. Daarbij ben ik de bedenker en initiatiefnemer van www.K51.nl en www.content-team.nl, waarmee dit pand het creatieve nest is geworden van diverse communicatie-specialisten waar ik graag en dagelijks mee samenwerk.

foto : www.manoahbiesheuvel.com