« Terug naar het overzicht
Dutch Food Concepts; dat smaakt naar meer!

Dutch Food Concepts; dat smaakt naar meer!

Opdrachtgever

Joost Kling begon in 2011 met Eatdutchwaffles; de verkoop van stroopwafels in Amerika. Kling, communicatie-en pr-man in hart en nieren werkt vanaf de start van zijn bedrijf nauw samen met Concepticus. Naamgeving, vormgeving, logo, presentatie; een ambachtelijk product, maar in een modern jasje.  Al snel besloot Kling het internationale marketingconcept van EatdutchWaffles ook in Nederland uit te rollen. En er beurscatering aan toe te voegen. En dat opende de deur voor een heel nieuwe foodconcept: niet alleen stroopwafels, maar ook andere ambachtelijke, typisch Nederlandse producten aan de man brengen op evenementen, beurzen en festivals in Nederland. Van Keukenhof tot KLM, van dierenpark Amersfoort tot Amsterdam Marketing. Dutch Food Concepts slaat goed aan, en ook internationaal is er belangstelling.

Vraag & aanpak


Als er nieuwe ontwikkelingen of ideeën zijn dan schakelt Joost Kling Concepticus in. Gezien de nauwe samenwerking, en de gedeelde roots in communicatie/marketing, verstaan de twee elkaar zeer goed. De kernwaarden van het totaalconcept zijn vastgesteld (Nederlands met een internationale twist, ambachtelijk, voor jong & oud, modern, lekker & leuk ). Het bedrijf zelf werkt creatief, pro-actie, flexibel en volledig. Is constant in ontwikkeling, alert op nieuwe kansen & signalen. Concepticus heeft in de uitwerking, vertaling en ontwikkeling cart blanche. Keer op keer geeft hij creatieve invulling aan een merk/product. Van naamgeving tot pay-off, van logo tot aankleding van een beursstand of pop-up-store. Van de Poffertjesbar tot Oliebolls, van SweetLilly tot Popfun; het smaakt naar meer! Alle merken ‘los’ staan als een huis. 

Resultaat


Concepticus is trots op de complete branding van Dutch Food Concepts. ‘Lekker en leuk werk, voor een van mijn meest uitdagende opdrachtgevers.’ 

quote Joost Kling

‘Léon kent ons bedrijf tot in elke vezel en weet precies welk gevoel wij met onze cateringconcepten willen overbrengen. Door zijn frisse blik en originele manier van denken weet hij ons telkens weer te verrassen met smaakvolle ontwerpen.’

 
Uitklapper voor Maessen Tenten.

Uitklapper voor Maessen Tenten.

Meassen Tenten is al jarenlang opdrachtgever van Concepticus. Naast de ontwikkeling van het logo is Concepticus verantwoordelijk voor de huisstijl, website en o.a. ook de beursaankleding.


Nieuwenhuis Buitenleven, helemaal tuin!

Nieuwenhuis Buitenleven, helemaal tuin!

Nieuwenhuis Buitenleven heeft maart 2016 de deuren geopend. Het bedrijf is een inspiratieshowroom en verkooppunt voor alle ‘tuinaankleding’ die je niet in een tuincentrum koopt. Dit nieuwe initiatief van Arie en Rina Nieuwenhuis –voormalig eigenaren van GroenRijk Nieuw-Vennep- betekende niet alleen voor hen een mooie buitenkans, maar ook voor Concepticus. 

Kroon op mijn werk. Queen Flowerbulbs.

Kroon op mijn werk. Queen Flowerbulbs.

Queen Flowerbulbs is een dochter-onderneming van Tuberbulb Export B.V. uit Hillegom. Aan Concepticus de vraag om een naam en een strategie te bedenken voor een nieuwe organisatie die zich richt op het online-verkopen van kwaliteitsbloembollen.